Проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання визнання особою без громадянства»

Проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання визнання особою без громадянства»

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України  «Деякі питання визнання особою без громадянства»

 Проєкт постанови Кабінету Міністрів України  «Деякі питання визнання особою без громадянства» (далі – проєкт) розроблено на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 27.07.2020 № 12/38-2020/108077 до Закону України від 16 червня 2020 р. № 693-IХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства» (далі – Закон).

Зазначеним Законом внесено зміни до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та установлено процедуру визнання особою без громадянства в Україні. 

Метою проєкту є створення процедури подачі та розгляду заяв про визнання особою без громадянства для осіб, які не можуть отримати паспортний документ у зв’язку з тим, що вони не розглядається як громадяни  будь-якою державою в силу дії її закону; отримання за результатами такої процедури рішення про визнання особою без громадянства, та на його  підставі посвідки на тимчасове проживання, дозволу на імміграцію, посвідки на постійне проживання, та у подальшому на подачу клопотання про прийняття до громадянства України.  

Зауваження та пропозиції до проекту юридичних і фізичних осіб приймаються упродовж п'ятнадцяти днів з дати його оприлюднення на поштову адресу - 01001, м. Київ, вул. Володимирська, 9, Державна міграційна служба України та на електронну адресу: chornous@dmsu.gov.ua.

 

Додатково:

21.08.2020