Представники Міграційної служби взяли участь у семінарі-практикумі з питань виявлення підробок…

Представники Міграційної служби взяли участь у семінарі-практикумі з питань виявлення підробок документів

Представники Міграційної служби взяли участь у семінарі-практикумі з питань виявлення підробок документів

З 7 по 11 червня у Києві проходив семінар-практикум для працівників апарату ДМС і ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області з питань виявлення підробок документів. Навчання відбулося в рамках українсько-польського проекту «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами», який реалізується ДМС спільно з Прикордонною Вартою Республіки Польща ще з 2017 року.

Під час навчання, спрямованого на обмін досвідом з питань методів та інструментів для ідентифікації іноземців, учасники розглянули можливості підробок та їх виявлення в документах, які видаються громадянам України, Польщі та інших держав, а також документах для іноземців та осіб без громадянства.

Зазначимо, що вказаний українсько-польський проект має на меті розвиток ефективної реалізації політики повернення та керування міграційними процесами, протидію вторинним міграційним рухам у контексті реалізації Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб. Загалом, з метою налагодження двостороннього співробітництва протягом 2017-2019 років у рамках проекту відбулася низка візитів, тренінгів, а також міжнародна конференція.

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю та обмін досвідом між країнами з питань, що стосуються міграційної сфери. Планується, що наприкінці червня 2021 року в рамках проекту відбудеться професійне стажування з міграційних питань для експертів практиків ДМС у місті Варшава, а восени – стажування з IT-питань.