Міграційна служба та Державна служба України з питань праці уклали Меморандум про співробітництво…

Міграційна служба та Державна служба України з питань праці уклали Меморандум про співробітництво та партнерство

Міграційна служба та Державна служба України з питань праці уклали Меморандум про співробітництво та партнерство

Сьогодні, 16 липня 2021 року, Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк та т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталій Сажієнко підписали Меморандум про співробітництво та партнерство між службами.

Метою документу є консолідація зусиль обох служб щодо формування сприятливого середовища на ринку праці, забезпечення реалізації державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю суб’єктами господарювання, які використовують найману працю іноземців та осіб без громадянства в Україні, а також забезпечення захисту трудових прав найманих іноземних працівників, зменшення рівня незадекларованої праці, запобігання та протидія нелегальній міграції.

Також підписання Меморандуму передбачає взаємодію служб у напрямі організації та проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці, обміну інформацією, необхідною для забезпечення ефективної організації роботи щодо детінізації ринку праці під час провадження трудових відносин із найманими іноземними працівниками.

Документ набирає чинності з моменту його підписання та укладається строком на п'ять років. Його дія поширюється на відносини щодо обміну інформацією між Державною службою України з питань праці та територіальними органами і підрозділами Міграційної служби.

Передбачається, що здійснення в рамках Меморандуму спільних заходів та обмін інформацією дасть змогу обом службам більш ефективно протидіяти нелегальній міграції та попереджувати інші порушення українського законодавства в міграційній сфері.