У ДМС відбулася зустріч із представниками Посольства США в Україні

У ДМС відбулася зустріч із представниками Посольства США в Україні

У ДМС відбулася зустріч із представниками Посольства США в Україні

28 липня працівники апарату Державної міграційної служби України зустрілися із представниками Посольства США в Україні. Під час зустрічі представників Посольства було поінформовано про основні напрями діяльності Міграційної служби, пріоритетні завдання ДМС та її територіальних органів. Особливу увагу приділили питанням організації співпраці між державними органами України в сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі – заходам, до яких у межах своєї компетенції долучалася Міграційна служба.

Американська сторона висловила позицію щодо доцільності залучення ДМС України до заходів, які проводяться компетентними органами України з метою реалізації завдань та удосконалення досвіду з питань протидії торгівлі людьми. Також було обговорено можливість проведення за підтримки Посольства заходів та тренінгів з вказаних питань для працівників ДМС.

Крім того, сторони розглянути питання протидії безгромадянству, як однієї зі складових політики протидії торгівлі людьми, зокрема – обговорили документування представників ромської національності, іноземців та осіб без громадянства, протидію нелегальній міграції та запровадження процедури визнання особою без громадянства, функціонування Пунктів тимчасового розміщення іноземців в Україні тощо.

Загалом, представники ДМС України та Посольства США в Україні високо оцінили існуючу співпрацю, а також домовилися продовжувати спільну роботу, спрямовану на вирішення проблемних питань у міграційній сфері. Зокрема – представники Посольства запропонували розглянути можливість проведення восени 2021 року круглого столу за участю органів державної влади України, відповідальних за протидію торгівлі людьми, а також дипломатичних представництв і міжнародних організацій – для удосконалення підходів до протидії торгівлі людьми.