УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Представники ДМС долучилися до проведення виставки, приуроченої до Всесвітнього дня протидії торгівлі…

Представники ДМС долучилися до проведення виставки, приуроченої до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Представники ДМС долучилися до проведення виставки, приуроченої до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня 2014 року Генеральною Асамблеєю ООН був проголошений Всесвітній день протидії торгівлі людьми. З нагоди цього дня сьогодні в Міжнародному аеропорту «Київ» імені І.Сікорського (Жуляни) відбулося урочисте відкриття виставки, організованої громадською спілкою «А21 Україна».

Участь у заході взяли заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, заступник Міністра соціальної політики України Ольга Ревук, начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Пантелєєв, директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби України Петро Синявський, координатор програми захисту та допомоги мігрантам представництва МОМ в Україні Еліза Галош, а також представники дипломатичних місій.

Проведення виставки саме у «Жулянах» є символічним, адже аеропорт – це своєрідні повітряні «ворота» України, де кожен, хто в’їжджає до України або покидає її межі, може ознайомитись з порадами, як захистити себе від ситуації, пов’язаної з торгівлею людьми. Зображення конструкцій виставки містять QR-код з посиланням на сайт, на якому відвідувачі можуть ознайомитися з особистою історією постраждалої від торгівлі людини та її порятунком.

Торгівля людьми залишається ганебним явищем ХХІ століття. Щороку у цей день відбуваються заходи в рамках кампаній з підвищення інформованості населення щодо потенційних ризиків небезпеки нелегального працевлаштування та потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, які проводить Міністерство соціальної політики України як національний координатор у сфері протидії людьми.

Ця проблема є актуальною і для України, яка є не тільки країною постачання та транзиту жертв торгівлі людьми, але й країною призначення. Одним з основним чинників запобігання потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, є широка поінформованість суспільства про цю глобальну проблему, привернення уваги до становища мільйонів людей, які стали жертвами сучасних работорговців, та заохочення небайдужих активно допомагати та протидіяти цим злочинам.

Державна міграційна служба України, як суб'єкт взаємодії здійснення заходів у сфері протидії торгівлі людьми, високо оцінює важливість проведення таких кампаній та докладає усіх зусиль, аби це ганебне явище зникло.