Міграційна служба уклала Меморандум про співпрацю з Національною комісією зі стандартів державної…

Міграційна служба уклала Меморандум про співпрацю з Національною комісією зі стандартів державної мови

Міграційна служба уклала Меморандум про співпрацю з Національною комісією зі стандартів державної мови

Сьогодні, 19 серпня 2021 року, Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк та Голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська підписали Меморандум про співпрацю.

Зазначимо, що сторони усвідомлюють статус української мови як єдиної державної та обов’язковість її використання на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади. З цією метою між Міграційною службою та Комісією досягнуто домовленості консолідувати зусилля та можливості для поширення знань про українську мову, напрацювання та затвердження стандартів української мови, а також сприяти організації та проведенню іспитів на визначення рівня володіння державною мовою (згідно із Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»).

Передбачається, що в рамках Меморандуму обидва відомства спільно сприятимуть розповсюдженню знань про українську мову та її роль у розвитку української та європейської культур, а також братимуть участь у поширенні знань про розвиток культурного розмаїття української мови серед іноземців, осіб без громадянства, біженців та інших категорій мігрантів.

Планується, що сторони спільно проводитимуть науково-комунікативні, науково-методичні, культурно-мистецькі, експертно-консультативні, інформаційні та інші заходи, призначені активізувати процес вільного володіння державною мовою, а також координаційні зустрічі – для ефективної реалізації завдань у межах співпраці.

Документ набрав чинності з моменту його підписання та діятиме упродовж трьох років.