Новий е-сервіс ДМС допоможе сформувати перелік документів, необхідних для набуття громадянства…

Новий е-сервіс ДМС допоможе сформувати перелік документів, необхідних для набуття громадянства за народженням чи територіальним походженням

Новий е-сервіс ДМС допоможе сформувати перелік документів, необхідних для набуття громадянства за народженням чи територіальним походженням

У тестовому режимі запущено новий електронний сервіс Міграційної служби, за допомогою якого можна отримати перелік документів, необхідних для набуття громадянства України за народженням або за територіальним походженням. Вказані підстави першими обрано для тестування, оскільки саме за ними українське громадянство бажають набути найчастіше.

Сервіс пропонує користувачу покроково надати відповіді на ряд запитань, після чого формує перелік документів, які претенденту на набуття громадянства України необхідно подати до територіального органу або територіального підрозділу ДМС.

Особам, які бажають набути громадянство України за іншими підставами, рекомендуємо ознайомитися з інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті ДМС України у розділі «Набуття громадянства України».

Нагадуємо, що е-сервіси ДМС допомагають швидко отримати необхідну інформацію та гарантують прозоре отримання послуг з оформлення документів. Загалом, з початку 2021 року розділ “Електронні сервіси” офіційного веб-сайту ДМС переглянули понад 22,8 млн. разів.