Представники ДМС України взяли участь у Віденській міграційній конференції

Представники ДМС України взяли участь у Віденській міграційній конференції

Представники ДМС України взяли участь у Віденській міграційній конференції

Вчора, 19 жовтня, розпочала свою роботу Віденська міграційна конференція, яка є щорічним флагманським заходом Міжнародного центру з розвитку міграційної політики (м. Відень, Австрія) та провідною платформою для обговорення міграційних питань як у Європі, так і поза її межами.

Цьогорічна конференція зосереджена на переосмисленні міграційних партнерств, на викликах, можливостях та стратегіях посилення співпраці в ключових регіонах у безпосередній близькості від Європи та загалом у світі.

Криза в Афганістані та існуючі тенденції, прискорені пандемією, роблять конструктивний діалог і колективні дії ще більш актуальними, ніж будь-коли. Міжнародне партнерство є умовою sine qua non для ефективного вирішення поточної та можливої міграційної кризи. Враховуючи необхідність пошуку спільної мови, цьогорічна конференція звертає увагу на оцінку поточного стану справ у зовнішній політиці в сфері міграції та досліджує, де можна досягти реального прогресу між ключовими партнерами.

Голова ДМС України Наталія Науменко стала онлайн-учасником конференції, а також взяла участь у серії засідань високого рівня, під час яких основну увагу було спрямовано на вирішення поточних проблем, зокрема - переміщення із Афганістану та необхідності створення стійких і функціонуючих афро-європейських міграційних партнерств.

До Віденської міграційної конференції також долучилися директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Петро Синявський та начальник Управління міжнародних зв’язків Денис Шпак. Вони взяли активну участь у панельних дискусіях, зосереджених, зокрема, на дослідженні реалій ключових маршрутів міграції до Європи, антикризовому управлінні на зовнішньому кордоні ЄС, майбутньому Європейського Союзу в умовах бурхливої геополітичної ситуації та подальших шляхах розвитку ситуації у надзвичайно чутливій сфері міжнародних відносин, до якої належить і міграція.