У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

16 листопада відбулася робоча зустріч Голови Державної міграційної служби України Наталії Науменко із Представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні пані Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Сторони обговорили шляхи розвитку співробітництва у сфері захисту біженців, осіб, які потребують додаткового захисту, шукачів притулку та осіб без громадянства.

УВКБ ООН в Україні реалізує заходи щодо належного захисту біженців та шукачів притулку, надає матеріальну, соціальну та медичну допомогу найбільш незахищеним особам, а також фінансову допомогу тим шукачам притулку та біженцям, які її найбільше потребують. Також організація допомагає біженцям знайти довгострокові рішення шляхом добровільної репатріації, інтеграції до місцевого суспільства та переселення, сприяє державним органам України у зміцненні національної системи надання захисту.

Учасники зустрічі висловили зацікавленість у подальшому розвитку співпраці на шляху розбудови політики притулку в Україні. Крім того, було обговорено готовність ДМС проводити необхідну роботу задля реалізації заходів щодо забезпечення належних умов перебування біженців, осіб, які потребують додаткового захисту та шукачів притулку на території України.