Представники ДМС взяли участь у Чотирнадцятому засіданні Спільного комітету з питань реадмісії…

Представники ДМС взяли участь у Чотирнадцятому засіданні Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

Представники ДМС взяли участь у Чотирнадцятому засіданні Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

18 листопада 2021 року в форматі відеоконференції відбулося Чотирнадцяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС», що проводиться відповідно до статті 15 Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.

Делегацію української сторони на засіданні очолила Голова Державної міграційної служби Наталія Науменко. Також у зустрічі взяли участь інші представники ДМС, представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Адміністрації Державної прикордонної служби та Міністерства фінансів. Від сторони ЄС до зустрічі долучилися представники Європейської Комісії, а також низки зацікавлених європейських країн – Польщі, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Бельгії, Естонії, Австрії, Греції, Литви, Румунії та інших.

Спільний комітет з питань реадмісії на сьогоднішній день є основним інструментом, який використовується як українською, так і європейською стороною для оцінювання імплементації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Під час зустрічі представники європейських країн високо оцінили виконання Угоди українською стороною, а також вказали на належний рівень взаємодії з Україною у сфері реадмісії, навіть з урахуванням ситуації, що склалася із розповсюдженням пандемії COVID-19.

Українською стороною було наголошено на актуальності угод про реадмісію і підкреслено, що належне виконання своїх міжнародних зобов’язань перед Європейським Співтовариством залишається одним із основних пріоритетів у міграційній політиці України.