У ДМС відбулася зустріч із представниками Міжнародного центру розвитку міграційної політики

У ДМС відбулася зустріч із представниками Міжнародного центру розвитку міграційної політики

У ДМС відбулася зустріч із представниками Міжнародного центру розвитку міграційної політики

22 листопада Державну міграційну службу України відвідала делегація Міжнародного центру з розвитку міграційної політики (ICMPD). Під головуванням Голови ДМС Наталії Науменко та Генерального директора ICMPD Міхаеля Шпіндельеггера учасники зустрічі обговорили нагальні питання двостороннього співробітництва та поточної міграційної ситуації в Україні.

Міжнародний центр з розвитку міграційної політики – це неурядова міжнародна організація, до складу якої входять дванадцять держав-членів (Австрія, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Угорщина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Швеція і Швейцарія), її штаб-квартира розміщена у Відні, також організація має місії в Брюсселі та регіональних офісах і представництвах по всій Європі, у СНД, Північній Африці та на Близькому Сході. В ООН МЦРМП має статус спостерігача.

ICMPD створено в 1993 році за ініціативою Австрії та Швейцарії з метою надання підтримки та сприяння для проведення консультацій, обміну досвідом, а також надання ефективних послуг стосовно формування багатостороннього співробітництва з питань міграції та політики притулку. Мета ICMPD – просувати інноваційну, всеосяжну і стійку політику у сфері міграції та функціонувати в якості служби механізму обміну інформацією та досвідом для урядів і організацій.

Нагадаємо, що відносини ДМС із цією європейською організацією встановлено декілька років тому. Вони стали потужним механізмом розбудови міграційної системи України, сприяли встановленню контактів в регіоні Східного партнерства ЄС та спільному пошуку рішень міграційних криз.