Щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства»

Щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства»

Щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства»

Завтра в Україні стартує Всесвітня акція «16 днів проти насильства». Кампанія проводиться щорічно, починаючи з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і триває до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини.

В цей час тисячі громадян, державні та громадські організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Під час проведення акції будуть презентовані інформаційні матеріали, які стосуються протидії насильству, інструменти формування гендерно-чутливих політик, проєкти підтримки постраждалих, соціальні ролики щодо проявів домашнього насильства.

Зокрема, завтра, 25 листопада, у рамках проведення акції відбудеться презентація соціальної кампанії «Річ у тім 2.0» — соціальної ініціативи, в межах якої проходить виставка та онлайн-кампанія, де представлені 16 предметів, пов'язаних з реальними випадками домашнього насильства. Місце проведення акції – Спортивна площа, м.Київ.

 

Пропонуємо всім пройти пізнавальне тестування щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння  проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства (доступне за цим посиланням).