Представники ДМС України взяли участь у Міжнародній конференції з питань управліннями кордонами

Представники ДМС України взяли участь у Міжнародній конференції з питань управліннями кордонами

Представники ДМС України взяли участь у Міжнародній конференції з питань управліннями кордонами

23-24 листопада 2021 року відбулася IV Міжнародна конференція з питань управління кордонами. Основною метою конференції є обмін, презентація та обговорення практичного досвіду і рекомендацій щодо ролі управління кордонами.

Конференція об’єднала експертів із практичним та технічним досвідом у сфері управління кордонами, у тому числі – представників різних державних установ, організацій громадянського суспільства та приватного сектору, вчених, політиків та ін. Захід проходив офлайн у м. Київ та онлайн – у мережі Інтернет. Змішаний формат зустрічей було обрано через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19.

Під час конференції було проведено два тематичних круглих столи, які слугували платформами для відкритих дискусій з метою пошуку дієвих рішень за кількома напрямами:

  • управління кордонами як чинник гарантії безпеки держави;
  • інформаційні потоки в контексті управління кордонами.

Під час роботи учасники розглянули виклики у сфері управління кордонами, які можуть з’явитися в найближчому майбутньому, а також обмінялися міжнародним досвідом та обговорили різні шляхи впорядкування роботи прикордонних відомств за допомогою комплексних і методологічних способів.

Загалом, тематичні круглі столи надали їх учасникам можливість обміну думками щодо потенційного розвитку в сфері управління кордонами з метою протистояння сучасним глобальним викликам, у тому числі – на рівні безпеки чи економіки.

Довідково
Програма Міжнародного центру з розвитку міграційної політики (ICMPD) з питань управління кордонами та безпеки (BMS) переважно підтримує прикордонні та міграційні відомства в інституційному розвитку та нарощуванні потенціалу. З 2018 року ICMPD проводить щорічну подію – Міжнародну конференцію з питань управління кордонами, що надає можливість фахівцям та особам, які працюють у сфері управління кордонами в широкому сенсі, обмінюватися досвідом з питань, що відповідають їхнім спільним інтересам.