Представниця ДМС України взяла участь у семінарі щодо реалізації проєкту зі створення навчального…

Представниця ДМС України взяла участь у семінарі щодо реалізації проєкту зі створення навчального центру з міграції в Азербайджанській Республіці

Представниця ДМС України взяла участь у семінарі щодо реалізації проєкту зі створення навчального центру з міграції в Азербайджанській Республіці

25-26 листопада 2021 року в м. Баку, Азербайджанська Республіка, відбувся Регіональний семінар щодо підтримки розробки Дорожньої карти для Регіонального навчального центру з питань міграції в рамках реалізації проєкту «Підтримка створення Регіонального навчального центру з міграції в Азербайджані».

У заході взяла участь начальник відділу планування кар’єри, розвитку та оцінювання персоналу Управління персоналу ДМС України Яна Шевцова.

Проєкт спрямований на створення ефективної платформи для зміцнення освітнього і навчального потенціалу в галузі міграції в регіоні Південного Кавказу та за його межами. Його реалізацію було розпочато у листопаді 2020 року за ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції в Азербайджанській Республіці у партнерстві з Державною міграційною службою та за підтримки уряду країни, а також за фінансування Фонду розвитку МОМ.

Завдання проєкту – посилення регіонального навчального потенціалу та співпраці з питань управління міграцією в Азербайджанській Республіці та у державах-учасницях –  Республіці Білорусь, Грузії, Республіці Казахстан, Республіці Туреччини, Киргизькій Республіці, Республіці Молдова, Республіці Таджикистан, Туркменістан, Республіці Узбекистан та Україні.

Очікується, що запропонований Регіональний навчальний центр з міграції стане центром збору та обміну знаннями з питань управління міграцією у цих країнах, а також для надання спеціалізованих курсів з міграції, доступних для різних зацікавлених сторін, включаючи державних службовців та спеціалістів-практиків, представників громадянського суспільства, дослідників, студентів та засоби масової інформації.

Участь України у вказаному проєкті сприятиме розширенню можливостей у навчанні з питань управління міграцією, підготовці висококваліфікованих спеціалістів у сфері міграції, а також розвитку взаємодії в міграційній сфері загалом і поглибленню співпраці з Азербайджанською Республікою зокрема.