В Україні видано 7-мільйонну ID-картку

В Україні видано 7-мільйонну ID-картку

В Україні видано 7-мільйонну ID-картку

Сьогодні, 3 грудня, у Києві видано ID-картку з номером 007000000. Власницею 7-мільйонного паспорта громадянина України нового зразка стала 14-річна вихованка Центру захисту дітей «Наші діти» Жасміна Кіселевич.

Офіційна церемонія вручення відбулася за участю Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та Голови Державної міграційної служби України Наталії Науменко.

Під час вручення 7-мільйонної ID-картки Денис Монастирський сказав, що сучасний паспорт – це пластикова картка, з якою вже можна онлайн змінити місце проживання, яка містить верифікований цифровий підпис для ведення бізнесу та надає громадянам України безліч можливостей для реалізації своїх прав.

Також було зазначено, що Україна є однією з перших країн світу, яка реалізувала цифрові паспорти і першою, де вони офіційно стали аналогами пластикових та паперових документів, і мають однакову з ними юридичну силу.

Вже сьогодні з цим документом можна їхати до Грузії та Туреччини: «Ми працюємо над тим, щоб розширити перелік країн, до яких можна їхати за ID-карткою. Нас чекає багато перспектив попереду. Українська ID-картка стає цінною частиною життя кожного українця», – додав міністр внутрішніх справ України.

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко підкреслила, що завдяки ID-картці громадяни мають доступ до всіх електронних сервісів. Це безпечно, сучасно та надійно.

Вона також розповіла, як проходить процес отримання ID-картки – передусім, громадянин має перевірити правильність введення даних до свого документу, далі відбувається процес верифікації, введення pin-коду, як одного з елементів безпеки документу, і останній крок – підпис власника.

На згадку про цю подію власниці 7-мільйонної ID-картки подарували новий телефон, а Центру захисту дітей «Наші діти», у якому дівчинка живе та навчається, – телевізор.