У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Шрі-Ланка в Турецькій Республіці (за сумісництвом…

У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Шрі-Ланка в Турецькій Республіці (за сумісництвом в Україні)

У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Шрі-Ланка в Турецькій Республіці (за сумісництвом в Україні)

10 грудня відбулася зустріч представників Державної міграційної служби України за участю заступника Голови ДМС Сергія Донського з Послом Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка в Турецькій Республіці (за сумісництвом в Україні) паном Мохамедом Різві Хассеном. 

Під час зустрічі сторони обговорили сучасні проблеми та виклики, які стосуються міграційної сфери та захисту кордонів. Окремо пан Мохамед Різві Хассен відзначив досягнення України у сфері міграції і особливо – в частині діджиталізації.

Учасники зустрічі розглянули низку питань, пов’язаних з перебуванням громадян Шрі-Ланки на території України, зокрема, проблемні питання повернення громадян Шрі-Ланки, які порушили міграційне законодавство України та наразі перебувають у пунктах тимчасово перебування іноземців. Пану Послу було надано статистичну інформацію щодо громадян Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка, які перебувають на території України. 

Наприкінці зустрічі представники ДМС обговорили з паном Послом можливість підписання Меморандуму про взаєморозуміння між компетентними органами України та Шрі-Ланки про співробітництво в міграційній сфері, який може стати дієвим механізмом у подальшій співпраці між країнами. Також колеги поспілкувалися про можливе проведення у лютому 2022 року консультацій щодо проєкту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка про реадмісію осіб. 

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю між компетентними органами обох країн з питань, що стосуються міграційної сфери. Зокрема, було досягнуто згоди здійснити візити для обміну досвідом та ознайомлення із досягненнями України та Республіки Шрі-Ланка з міграційних питань.