У рамках проєкту MIEUX+ представники ДМС України взяли участь у вебінарі щодо міжінституційної…

У рамках проєкту MIEUX+ представники ДМС України взяли участь у вебінарі щодо міжінституційної координації з питань інтеграції в країнах-членах ЄС

У рамках проєкту MIEUX+ представники ДМС України взяли участь у вебінарі щодо міжінституційної координації з питань інтеграції в країнах-членах ЄС

27 січня 2022 року представники ДМС України взяли участь у вебінарі на тему: «Управління міграцією та міжінституційна координація з питань інтеграції в країнах-членах ЄС: уроки для України». Онлайн-зустріч відбулася в рамках проєкту, впровадженого MIEUX+ (Migration EU eXpertise) у тісній співпраці з ДМС України - він має на меті зміцнення потенціалу інституцій та організацій, які займаються інтеграцією мігрантів в Україні. 

Участь у вебінарі, крім експертів MIEUX+ та представників ДМС, взяли сторони, зацікавлені у сфері інтеграції мігрантів в Україні, зокрема, представники міністерств та відомств, міжнародних та неурядових організацій у сфері інтеграції біженців, а також представники органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та інші.

У рамках зустрічі експерти MIEUX+ (представники Естонії, Італії, Чехії) презентували Україні досвід міжінституційної координації з питань інтеграції у країнах ЄС. 

Зокрема, свої уроки для України презентував керівник проєкту у Італії – він представив учасникам вебінару можливості та виклики багатостороннього підходу до інтеграції мігрантів та багаторівневу координацію з питань інтеграції біженців та шукачів притулку. 

Представник Естонії представила Україні систему «Єдине вікно» для біженців та шукачів притулку і розповіла як запровадити таку систему для інтеграції мігрантів.

Експерт MIEUX+ з Чехії обговорив з учасниками практики ефективної координації щодо інтеграції на місцевому рівні, а також узгодженість інтеграційної політики на національному та місцевому рівнях.

Планується, що за результатами обговорень та дискусій під час вебінару експерти підготують для України звіт про обмін знаннями, в якому поділяться своїми рекомендаціями.