Робоча зустріч представників ДМС та МЗС з представниками Європейської Комісії, Міністерства закордонних…

Робоча зустріч представників ДМС та МЗС з представниками Європейської Комісії, Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Прикордонної варти Республіки Польща

Робоча зустріч представників ДМС та МЗС з представниками Європейської Комісії, Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Прикордонної варти Республіки Польща

11 лютого 2022 року відбулася робоча зустріч представників ДМС та МЗС з представниками Європейської Комісії, Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Прикордонної варти Республіки Польща з метою обговорення рекомендацію Європейської Комісії Україні щодо усунення можливості для громадян України мати одночасно більше одного дійсного закордонного паспорта.

Під час зазначеної зустрічі представники ДМС детально поінформували польську сторону про вимоги українського законодавства, порядок видачі та оформлення закордонних паспортів громадянина України. Крім того, сторони обговорили випадки видачі декількох закордонних паспортів з метою уникнення затримок у закордонних подорожах під час очікувань на оформлення віз деяких держав, під час подорожей до держав, які мають між собою складні політичні відносини (наприклад, деякі держави Близького сходу та Ізраїль).

Також українська сторона наголосила, що в паспорті громадянина України для виїзду за кордон міститься унікальний ідентифікаційний номер, тому його наявність, на думку української сторони, унеможливлює зловживання під час перетину кордонів.

За результатами зустрічі сторони домовилися продовжити українсько-польські консультації з метою подальшого обговорення зазначеного питання.