Голова ДМС провела зустріч із Міністеркою міграції Швеції

Голова ДМС провела зустріч із Міністеркою міграції Швеції

Голова ДМС провела зустріч із Міністеркою міграції Швеції

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко провела зустріч з Міністеркою міграції Швеції Марією Малмер Штенергард. 

Під час зустрічі сторони обговорили питання діяльності міграційних державних органів обох країн. 

У зустрічі також взяли участь Заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв та Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг.

Як наголосив Олексій Сергєєв, в умовах війни займатися питаннями міграції надзвичайно складно - співробітники ДМС разом з поліцейськими, нацгвардійцями і рятувальниками першими заходять на деокуповані території та відновлюють адміністративні послуги для громадян і працюють там під ворожими обстрілами.  

«Ми віримо в перемогу, в деокупоацію всіх наших територій і робота ДМС для нас є пріоритетом», - зазначив Заступник Міністра внутрішніх справ України.

Крім того, відомо, що мобільні групи ДМС працюють і в країнах ЄС. Тож українці, які вимушено перебувають наразі за кордоном, можуть скористатися цими послугами та отримати чи обміняти свої паспортні документи. Він додав, що відповідні органи МВС України ретельно дотримуються належних вимог щодо захисту паспортних документів, його вдосконалення й недопущення їх підробки.

«Незважаючи на функціонування в умовах війни Державна міграційна служба України розвивається, реформується, змінюється. У цьому процесі займає велике і важливе місце ІТ складова і підтримка наших аналітичних систем і баз даних», - наголосив заступник очільника МВС.

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко поінформувала шведських партнерів щодо законопроєкту про множинне громадянство. Уже наступного тижня, сказала вона, проєкт закону, який ініціював Президент України, буде розглядатися в парламентських комітетах.