Голова ДМС України взяла участь у онлайн-зустрічі із Міжнародним центром розвитку міграційної політики

Голова ДМС України взяла участь у онлайн-зустрічі із Міжнародним центром розвитку міграційної політики

Голова ДМС України взяла участь у онлайн-зустрічі із Міжнародним центром розвитку міграційної політики

19 травня 2022 року в онлайн форматі відбулася зустріч Голови Державної міграційної служби України Наталії Науменко з країнами-учасниками та партнерами Міжнародного центру розвитку міграційної політики (МЦРМП). Мета зустрічі – визначення сфери майбутньої підтримки та співпраці, з урахуванням сьогоднішніх реалій.

Міжнародний центр та ДМС мають значну історію співпраці як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівнях, в тому числі – в межах Празького Процесу. Ця співпраця була оформлена шляхом підписання у вересні 2019 року Меморандуму про співробітництво між Державною міграційною службою України та Міжнародним центром розвитку міграційної політики – документ є основою для спільної роботи з визначення потреб та пріоритетів у сфері міграції.

Представники МЦРМП висловили щиру підтримку Міграційній службі України, особливо в ці важкі часи, відзначені повномасштабною російською агресією щодо України. Завдяки багаторічному партнерству МЦРМП готовий і надалі продовжувати надавати ДМС допомогу в поточних та нових ініціативах.

Голова ДМС поінформувала учасників зустрічі про виклики, з якими стикається ДМС внаслідок російської агресії, ураховуючи те, що багато держав-членів МЦРМП є країнами, які приймають українських громадян, надають їм підтримку та демонструють безпрецедентну солідарність з українцями.

За результатами зустрічі сторони домовилися і надалі розвивати, посилювати та зміцнювати співробітництво та запевнили один одного у максимальному сприянні. Також країни-учасники зустрічі висловили готовність допомогти ДМС у вирішенні проблемних для Міграційної служби питань, як на рівні експертів, так і в рамках започаткування нових та вже діючих проектів.

У свою чергу, Державна міграційна служба України висловила готовність співпрацювати з міграційними органами іноземних партнерів, у разі наявності проблемних питань щодо ідентифікації громадян України та верифікації їх документів.