УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Заступник Голови ДМС України зустрівся з колегами із Латвійської Республіки

Заступник Голови ДМС України зустрівся з колегами із Латвійської Республіки

Заступник Голови ДМС України зустрівся з колегами із Латвійської Республіки

9 червня 2022 року заступник Голови Державної міграційної служби України Іван Двойленко провів онлайн-зустріч з представниками Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби та Управління з питань громадянства та міграції Латвійської Республіки.

Передусім українська сторона висловила представникам Латвії вдячність за безпрецедентну солідарність з українцями та їх підтримку. Також Іван Двойленко обговорив з іноземними колегами виклики та втрати, з якими зіткнулася Міграційна служба у зв’язку з війною РФ проти України, а також окреслив завдання і перспективи у роботі як під час воєнного стану, так і після перемоги.

Представники латвійської сторони вкотре засвідчили Україні свою підтримку та повідомили, що відповідними державними органами Латвії створено для українських громадян належні умови прийому, реєстрації та проживання. Станом на червень 2022 року у їх країні прийнято близько 68 тисяч громадян України.

Сторони висловили готовність і надалі разом працювати над вирішенням проблемних питань, зокрема, щодо ідентифікації українських громадян, які хочуть потрапити на територію Латвійської Республіки, верифікації їх документів та сприяння поверненню українських громадян додому.