Голова ДМС взяла участь у міжнародному заході «Виклики для європейської системи захисту: підготовка…

Голова ДМС взяла участь у міжнародному заході «Виклики для європейської системи захисту: підготовка до наступної стадії»

Голова ДМС взяла участь у міжнародному заході «Виклики для європейської системи захисту: підготовка до наступної стадії»

27 червня 2022 року Міжнародний центр з розвитку міграційної політики спільно з Федеральним міністерством внутрішніх справ та громад Німеччини провели міжнародний захід «Виклики для європейської системи захисту: підготовка до наступної стадії».

Захід зібрав високопоставлених осіб, які приймають рішення щодо міграційної політики з європейських інституцій та деяких країн-членів Європейського Союзу, включаючи країни, що межують з Україною та є найбільшими реципієнтами українських громадян, які виїхали з України в результаті широкомасштабної збройної агресії росії.

Від імені Міграційної служби до учасників заходу звернулася Голова ДМС України Наталія Науменко. Вона висловила слова подяки державам за прийом та підтримку громадян України, які шукають захисту від війни у країнах ЄС, а також привернула увагу учасників до викликів, з якими стикається Міграційна служба, способів їх подолання та перспективних напрямів роботи ДМС в умовах військового стану.

Наталія Науменко зауважила, що чим довше триває війна, тим далі зростатимуть середньо- і довгострокові потреби постраждалого населення під час їхніх зусиль повернутися до нормального життя. Саме тому існує гостра потреба більш стабільної та широкої гуманітарної допомоги від міжнародної спільноти.

Під час панельних дискусій було розглянуто сучасні можливості різних європейських країн щодо прийому, забезпечення житлом, інтеграції в місцеві громади та доступу до ринку праці громадян України, які були змушені виїхати за кордон у зв’язку з російською військовою агресією проти України.

Також учасники мали змогу обговорити кроки, які мають бути здійснені з огляду на ймовірні потреби та передбачувані виклики у майбутньому, і вплив цієї ситуації на формування європейської політики.

Учасники заходу одностайно підтримали Україну, запевнивши, що українським громадянам, яких приймають країни ЄС, і надалі надаватиметься допомога, зокрема – для відбудови української держави після перемоги.