Відбулася зустріч Голови ДМС України з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в…

Відбулася зустріч Голови ДМС України з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні

Відбулася зустріч Голови ДМС України з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні

20 липня 2022 року Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко провела зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні паном Валеріу Ківерем.

Голова ДМС висловила сподівання на продовження взаємовигідної двосторонньої співпраці між Україною та Республікою Молдова з питань міграційної сфери, яка була встановлена з часу створення Міграційної служби в Україні. Також Наталія Науменко висловила вдячність за допомогу та підтримку, надану молдавською стороною українським громадянам, які вимушено виїхали до Молдови через повномасштабну російську агресію.

Молдавська сторона відзначила стійкість та мужність українського народу в протистоянні російському вторгненню. Також було зазначено, що Республіка Молдова і надалі підтримуватиме Україну в міграційній, гуманітарній та інших сферах, необхідних у протистоянні проти росії.

Обговорили і проблемні питання Статусу громадян, що перебувають на території України, перетину кордону, процедуру набуття та виходу із громадянства, паспортні питання та інші складнощі, з якими стикаються громадяни Республіки Молдова під час документування в Україні. Крім того, сторони обмінялися статистичною інформацію щодо перебування громадян Республіки Молдова на території України, а також обговорили питання посилення подальшої співпраці із порушених питань.

У подальшому Голова ДМС України і Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні домовилися докласти максимальних зусиль для розвитку і поглиблення співробітництва у міграційній сфері.