УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Підписано Адміністративні домовленості щодо встановлення адміністративного співробітництва між…

Підписано Адміністративні домовленості щодо встановлення адміністративного співробітництва між Європейською Комісією та Державною міграційною службою України в Європейській міграційній мережі

Підписано Адміністративні домовленості щодо встановлення адміністративного співробітництва між Європейською Комісією та Державною міграційною службою України в Європейській міграційній мережі

Сьогодні з офіційним візитом в Україні перебуває Комісарка ЄС з внутрішніх справ та управління міграцією Ілва Йоганссон. В рамках візиту Комісар провела зустріч з Міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, Головою Державної міграційної служби України Наталією Науменко та Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Круком.

Зважаючи на те, що Комісар Йоганссон координує широке коло питань, які стосуються сфери внутрішніх справ, безпеки кордонів та управління міграційними процесами, сторони обговорили співпрацю ЄС та України у зазначених сферах, зокрема – управління міграційними процесами в контексті набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС та виконання рекомендацій Єврокомісії до Висновку щодо заявки України на членство в ЄС.

Крім того, під час зустрічі відбулося підписання Адміністративних домовленостей щодо встановлення адміністративного співробітництва між Європейською Комісією та Державною міграційною службою України в Європейській міграційній мережі. Практична реалізація документа, окрім створення сприятливих умов для співробітництва в сфері міграції, позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин між Україною та державами ЄС у цілому.

Водночас, беручи до уваги сьогоденні реалії, багатовимірне співробітництво між Україною та ЄС в межах Європейської міграційної мережі сприятиме обміну досвідом з широкого кола питань, зокрема – в сфері притулку та міграційної політики і загалом – з усіх аспектів міграції, що в майбутньому стане вагомим внеском для розвитку систем управління міграцією усіх сторін.

Довідково
Європейська міграційна мережа (European Migration Network) – мережа, заснована з метою надання об'єктивної, достовірної і порівнянної інформації з питань міграції та притулку для установ Європейського Союзу, а також органів та установ держав-членів Європейського Союзу, забезпечення відповідною інформацією розробників та координаторів державних політик. Фінансується Європейською Комісією через Фонд притулку, міграції та інтеграції. ЄММ координується Європейською комісією під керівництвом Директорату з питань міграції та внутрішніх справ (DGHOME), а також у співпраці з національними контактними пунктами (НКП), призначеними в кожній державі-члені ЄММ. 

ЄММ готує звіти, дослідження та інші публікації, в яких аналізується політика щодо міграції та надання притулку та відстежується розвиток законодавства у цій галузі. Також активно реагує на інформаційні запити органів ЄС та держав-членів шляхом підготовки річних звітів про міграцію та притулок, досліджень на відповідні теми, інформації з питань, що мають першочергове значення, робочих та фінансових програм тощо.