Голова ДМС України обговорила з литовськими колегами питання перебування українських громадян на…

Голова ДМС України обговорила з литовськими колегами питання перебування українських громадян на території Литовської Республіки

Голова ДМС України обговорила з литовськими колегами питання перебування українських громадян на території Литовської Республіки

22 вересня 2022 року відбулася онлайн-зустріч Голови Державної міграційної служби України Наталії Науменко та працівників ДМС із представниками Міграційного Департаменту при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки, зокрема – з пані Агне Марчукайтене, начальником відділу підтримки дітей та сімей.

Також участь у онлайн-заході взяли представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства соціальної політики України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зустріч було присвячено обговоренню питанням перебування на території Литовської Республіки великої кількісті українських громадян, які залишили територію України внаслідок повномасштабної збройної агресії росії, зокрема, йшлося про дітей віком 16-18 років, які перебувають на території іноземних країн без супроводу батьків.

Литовська сторона надала роз’яснення щодо ведення процедури реєстрації у відповідних компетентних органах таких дітей та відповідних органів влади, які відповідають за роботу із такими дітьми. А також поінформувала представників ДМС України про кількість дітей, які наразі перебувають у Латвії, та процедури щодо їх документування і передачі опікунам, які відповідають за дитину на час дії воєнного стану в Україні.

У свою чергу, Голова ДМС України Наталія Науменко подякувала литовським колегам за підтримку, яку вони надають, адже ця підтримка є особливо важливою для народу України та для всієї країни загалом в такі важкі часи, спричинені повномасштабною збройною агресією рф в Україні.