Онлайн-конференція «Забезпечення добробуту дітей, переміщених з України, які проживають у країнах-членах…

Онлайн-конференція «Забезпечення добробуту дітей, переміщених з України, які проживають у країнах-членах ЄС»

Онлайн-конференція «Забезпечення добробуту дітей, переміщених з України, які проживають у країнах-членах ЄС»

Державна міграційна служба України у співпраці з Міжнародним центром розвитку міграційної політики 29 вересня 2022 року провели онлайн-конференцію «Забезпечення добробуту дітей, переміщених з України, які проживають у країнах-членах ЄС».

До роботи у конференції були залучені представників державних органів країн-учасниць Європейського Союзу, Республіки Молдова, Турецької Республіки та Міністерства соціальної політики України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства закордонних справ, незалежні експерти.

Голова ДМС України Наталія Науменко озвучила коло питань, які найбільше турбують українську сторону в розрізі роботи з дітьми, що внаслідок збройної агресії росії проти України опинилися за кордоном без супроводу. В своїй промові пані Науменко наголосила, що держава Україна вболіває за кожного громадянина, який опинився за межами країни походження і закликала не розглядати таких осіб як біженців. Адже Україна не втрачає зв'язок зі своїми громадянами, де б вони не перебували і робить все для їх найшвидшого повернення додому.

Європейські колеги розповіли про роботу органів державної влади, які в їхніх країнах відповідають за роботу із дітьми без супроводу; нормативно-правові акти, що регулюють роботу із дітьми без супроводу; алгоритм дій при виявленні таких дітей та при подальшій роботі із ними; проблемні питання, які виникають під час цієї роботи та шляхи їх вирішення.

На завершення конференції всі учасники домовилися вирішувати нагальні питання через прямі контакти задля забезпечення найкращих інтересів та добробуту дітей.