Зустріч керівництва ДМС з представниками Федерального Міністерства внутрішніх справ і громадськості…

Зустріч керівництва ДМС з представниками Федерального Міністерства внутрішніх справ і громадськості Німеччини

Зустріч керівництва ДМС з представниками Федерального Міністерства внутрішніх справ і громадськості Німеччини

В Державній міграційній службі України відбулася зустріч Голови ДМС Наталії Науменко з керівником робочої групи з питань України Федерального Міністерства внутрішніх справ і громадськості Німеччини Бріттою Берендт.

Основна мета зустрічі – обговорення пріоритетів та потреб України у сфері міграції, а також основних викликів, з якими стикається Державна міграційна служба України у зв’язку з російською агресією проти України.

В ході діалогу Наталія Науменко відмітила, що переважна більшість наших громадян, які вимушено опинилися в країна-членах ЄС, у тому числі  в Німеччині, пов’язують своє майбутнє з Україною. Про це свідчить великий попит на оформлення паспорта громадянина України та той факт, що наші громадяни обирають для легалізації свого перебування в ЄС саме статус тимчасового захисту.

ДМС для налагодження роботи з оперативного та якісного надання адміністративних послуг громадянам України, які перебувають за кордоном, відкриває низку філій ДП «Документ». Робота таких представництв за кордоном надає змогу оперативно вирішувати питання ідентифікації громадян України засобами ЄДДР та отримання громадянами України відповідних документів, необхідних для повернення на батьківщину. Це також дозволяє налагодити взаємодію з міжнародними партнерами в частині безпекової складової обміну інформацією стосовно громадян України, які вимушені шукати тимчасового захисту в країнах ЄС.

Зазначені заходи також мають убезпечити іноземні держави від надання захисту особам, які користуються підробленими паспортними документами громадян України.

Наталія Науменко відзначила, що наразі Україна володіє унікальним досвідом у формуванні політики щодо іноземців, роботи з іноземцями комбатантами тощо.

Також під час зустрічі обговорено питання перебування дітей без супроводу на території Німеччини.

Сторони домовилися в подальшому підтримувати на високому рівні налагоджені двосторонні взаємовідносини, а також докладати максимум зусиль для оперативного вирішення поточних питань.