Перебування за кордоном вразливої категорії українських дітей - в центрі уваги міграційних відомств…

Перебування за кордоном вразливої категорії українських дітей - в центрі уваги міграційних відомств України та Словаччини

Перебування за кордоном вразливої категорії українських дітей - в центрі уваги міграційних відомств України та Словаччини

22 листопада 2022 року відбулася онлайн-зустріч представників ДМС, Мінсоцполітики та інших державних органів України із представниками органів виконавчої влади Словацької Республіки. Ця зустріч стала наступним кроком у розвитку українсько-словацьких відносин у міграційній сфері.

Представники міграційної служби України разом із  словацькими колегами  обговорили важливі питання моніторингу ситуації щодо дітей, які перебувають у Словаччині без супроводу батьків або законних представників та хочуть отримати певний статус за кордоном.

Іноземні колеги надали роз’яснення про процедуру реєстрації таких дітей на території Словаччини, а також їх документування і передачу опікунам, які відповідають за дитину на час дії воєнного стану в Україні.

Наприкінці зустрічі сторони подякували одна одній за плідну співпрацю в міграційній сфері та висловили готовність співпрацювати й надалі -  аби допомагати українським громадянам безпечно перебувати в Словацькій Республіці, що особливо важливо в такий важкий час, спричинений повномасштабною збройною агресією росії проти України.