Розпочато роботу Національної міграційної мережі України

Розпочато роботу Національної міграційної мережі України

Розпочато роботу Національної міграційної мережі України

23 листопада 2022 року відбулася перша робоча зустріч Національної міграційної мережі України (НММ) в рамках Європейської міграційної мережі (ЄММ). До заходу були запрошені представники органів державної влади України, відповідальних за міграційні питання, а також представництв провідних міжнародних організацій в Україні (Міжнародна організація з міграції та Управління Верховного комісара ООН з питань біженців).

Учасники зустрічі ознайомились з діяльністю та основними завданнями Європейської міграційної мережі. Обговорили напрями подальшої взаємодії та домовились докласти максимум зусиль для належного представлення України в роботі ЄММ.

Голова ДМС Наталія Науменко: - «Співпраця учасників у рамках  Національної міграційної мережі безумовно сприятиме подальшій євроінтеграції нашої країни у міграційній сфері, а також імплементації найкращих практик європейських країн в управлінні міграційними процесами».

ДМС приєдналася до ЄММ в якості спостерігача ще на початку серпня цього року завдяки підписанню Адміністративних домовленостей щодо встановлення співробітництва між Державною міграційною службою України та Європейською Комісією в Європейській міграційній мережі.

Співпраця української сторони з ЄММ відбуватиметься за посередництва Національного контактного пункту, створеного в центральному апараті ДМС.

 

Довідково:

Європейська міграційна мережа заснована 14 травня 2008 року. ЇЇ головною метою є надання об’єктивної, достовірної та порівнянної інформації з питань міграції та притулку для установ Європейського Союзу.