Херсон – наш пункт незламності на мапі України

Херсон – наш пункт незламності на мапі України

Херсон – наш пункт незламності на мапі України

Понад місяць колектив Управління Державної міграційної служби України у Херсонській області працює над поверненням міста до життя після важкої і жорстокої окупації.

За цей час, попри обстріли, відсутність світла та тепла у наших підрозділах в місті та області, ми змогли розпочати надання адміністративних послуг населенню.

Так з 17 листопада 2022 року оформлено 50 паспортів громадянина України у вигляді ID-картки, 170 паспортних документів для виїзду за кордон, проведено майже тисячу консультацій в адміністративних будівлях, щодня надходить близько 100 дзвінків на телефон «гарячої лінії».

Ми налагодили співпрацю з представниками Товариства Червоного Хреста України – парамедики звернулися для оформлення втрачених паспортних документів для людей, які відносяться до незахищених категорій населення та досі проживають у Херсоні та області, і самостійно не мають змоги дістатися до приміщень служби за консультацією.

Отримували паспорти у нас і наші захисники – колеги-прикордонники, документи яких були знищені через агресію російської федерації.

Ми завершуємо процес оформлення паспортів, які не встигли опрацювати у зв’язку з окупацією, а також видаємо вже виготовлені документи тим громадянам, які не змогли їх забрати до початку широкомасштабного вторгнення рф.

Переважна кількість людей, які до нас звертаються зараз – це українці з тимчасово окупованого Криму – ми оформлювали їм документи до широкомасштабного вторгнення і робимо все можливе, щоб забезпечити їх отримання зараз.

Херсонці, нині розкидані по Україні та світу, але з надією на якнайшвидше повернення додому щодня шукають можливість отримати очікувані паспортні документи.  

Херсон був, є і завжди буде українським! Херсон – то є вдома. І ми зробимо усе від нас залежне для повернення міста до звичного способу життя.

 

Слава Україні!