УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

18 грудня в світі відзначається Міжнародний день мігранта

18 грудня в світі відзначається Міжнародний день мігранта

18 грудня в світі відзначається Міжнародний день мігранта

Через військову агресію росії, починаючи з 2014 року, в Україні з‘явилися сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути власні домівки та шукати прихисток в більш безпечних регіонах нашої країни. Водночас широкомасштабне вторгнення на територію нашої держави у лютому 2022 року спровокувало багатомільйонну хвилю українських мігрантів, яких доля розкидала у різні куточки світу. 

Українці були змушені покинути свої домівки буквально з "однією валізою", в яку вмістилось усе їхнє життя. Вони рятували себе, своїх дітей, рідних та близьких. І тікали світ за очі у пошуках безпеки, прихистку та даху над головою.

18 грудня в світі відзначається Міжнародний день мігранта. 4 грудня 1990 року Генасамблея ООН ухвалила Міжнародну конвенцію із захисту прав мігрантів та членів їхніх сімей. А 10 років потому 18 грудня стало днем визнання ролі та внеску мігрантів у розвиток суспільства. 

За даними ЮНЕСКО, основною причиною міграції є прагнення людини до гідного, безпечного та мирного життя. У 2022 році через повномасштабне вторгнення рф слово «міграція» набула нового сенсу для всіх українців. 

Команда Державної міграційної служби України висловлює подяку усім країнам, які надали підтримку, тимчасовий прихисток та роботу нашим громадянам. Дякуємо всім, хто не залишив нас віч-на-віч з бідою і протягнув руку підтримки у тяжкий для України час. 

Ми віримо, що перемога України близько та кожен українець якнайшвидше зможе повернутися додому. До своїх,  вільних і незламних міст. 

ДМС щодня робить усе можливе, аби ви не втрачали зв‘язок з рідними через кордони, які нас розділяють. Ми сумлінно працюємо щодня, аби пришвидшити та полегшити ваш шлях до рідної домівки. 

Наближаємо перемогу разом! 


Слава Україні!