Міграційники оперативно відновлюють втрачені документи українських військовослужбовців

Міграційники оперативно відновлюють втрачені документи українських військовослужбовців

Міграційники оперативно відновлюють втрачені документи українських військовослужбовців

Державна міграційна служба України продовжує відновлювати документи українських захисників, які вони втратили під час бойових дій. Щодня до міграційників звертають військовослужбовці, які повернулися додому на лікування чи ротацію з фронту, або були звільнені з російського полону. Так, днями до працівників Володимир-Волинського відділу міграційної служби Волині завітав український військовий з міста Володимир, щоб відновити втрачений у ході бойових дій на Харківщині паспорта громадянина України.

Як розказав захисник, на ім'я Володимир, він служить в українському війську разом із дружиною. Документи військовий втратив ще восени під час звільнення м. Куп'янськ у Харківській області. Але оскільки брав участь у боях на сході України, тільки зараз зміг прийти до міграційної служби для відновлення паспорта.

Працівники Володимир-Волинського відділу міграційної служби зробили усе можливе, щоб оперативно оформити документи захиснику, адже уже за декілька днів Володимир разом з дружиною повертаються на передову.

Водночас до Солом’янського відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон звернулася мати військовослужбовця ЗСУ, який протягом п'яти місяців героїчно захищав незалежність та територіальну цілісність Батьківщини від російських загарбників. Але, тримаючи оборону в напрямку Бахмута, чоловік отримав тяжкі поранення під час виконання бойових завдань.

Нині український герой перебуває на лікуванні у Києві та збирається поїхати за кордон, щоб отримати кваліфіковану медичну допомогу та протезування. Тож київські міграційники приїхали до військового у лікарню та оформили всі необхідні документи для оперативного відновлення закордонного паспорта українського захисника.

Своєю чергою уродженець Луганщини, військовослужбовець Олег звернувся до працівників Хотинського відділу міграційної служби Чернівецької області з проханням відновити паспорт громадянина України (ID-картку), який втратив під час бойових дій. Жодних проблем з ідентифікацією його особи у міграційників не виникло. Попередній паспорт був занесений до бази недійсних документів. А уже новеньку ID-картку український захисник зміг забрати за кілька тижнів.

Принагідно звертаємо увагу, що усі учасники бойових дій під час дії воєнного стану в Україні можуть відновити свої втрачені паспортні документи у будь-якому підрозділі ДМС України,  Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) чи Центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

З тим, які документи необхідно подати для отримання послуги, Ви можете ознайомитися за посиланням.