На розширеному засіданні колегії ДМС підбили підсумки діяльності за 2022 рік та визначили пріоритетні…

На розширеному засіданні колегії ДМС підбили підсумки діяльності за 2022 рік та визначили пріоритетні напрями роботи у 2023 році

На розширеному засіданні колегії ДМС підбили підсумки діяльності за 2022 рік та визначили пріоритетні напрями роботи у 2023 році

Сьогодні, 17 лютого 2023 року, відбулося розширене засідання Колегії Державної міграційної служби України  на чолі із Головою ДМС Наталією Науменко. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів апарату й територіальних органів ДМС, ДП «Документ», керівництво ДП Поліграфкомбінат "Україна", представники громадських організацій та ЗМІ.

Під час колегії розглянуто результати робити ДМС у 2022 році та перспективи розвитку на майбутнє.

Зокрема, Голова ДМС Наталія Науменко наголосила, що для України, для Державної міграційної служби та для всіх нас 2022 рік став роком випробування і незламності.

«Дякую всім за те, що змогли самоорганізуватися, взяли на себе відповідальність і забезпечили роботу підрозділів під час постійних обстрілів держави-агресора, за допомогу один одному в цей непростий час. Завдяки вам протягом усього 2022 року система міграційної служби працювала стабільно.

Зокрема, протягом минулого року ухвалено 25 нормативних документів, розробником яких була ДМС. Для нас це суттєва цифра, тому що за кожною постановою – наша щоденна кропітка робота. Завдяки підтримці керівництва МВС, Кабміну, і особисто Прем’єр-міністра, які швидко реагували на наші ініціативи, всі необхідні документи ухвалювались в найкоротші терміни. А це сприяло вирішенню безлічі актуальних питань українців, з якими вони зіткнулися з початком повномасштабного вторгнення. Щодня усі ми працюємо в шаленому ритмі і в умовах, які швидко і кардинально змінюються. Тож ми повинні вчитися на них реагувати», - зауважила Науменко.

Своєю чергою перша заступниця Голови ДМС Ірина Ковалевська акцентувала увагу на актуальних питаннях щодо застосування законодавства у сфері міграції.

Також на колегії розглянули питання щодо розвитку та забезпечення захисту інформаційних систем ДМС в умовах воєнного стану, дотримання фінансової дисципліни терорганами ДМС у 2022 році та окремо звернули увагу на висвітлення діяльності міграційної служби у засобах масової інформації.

За результатами колегії ухвалено рішення щодо реалізації пріоритетних напрямків роботи ДМС в 2023 році, а саме:

  • відновлення діяльності терорганів та підрозділів ДМС на деокупованих територіях України;
  • документування громадян України, які виїхали за кордон чи були насильно вивезені до рф;
  • спрощення доступу громадян України до адмінпослуг, що надаються ДМС на території нашої країни та за її межами;
  • посилення безпекової складової в міграційній сфері;
  • забезпечення стійкості функціонування інформаційно-комунікаційних систем ДМС в умовах дії режиму воєнного стану в Україні та ін..

Окремо виділили важливість розвитку міжнародного співробітництва та ефективної комунікації органів ДМС з громадськістю.

Керівників територіальних органів зобов’язано вжити всіх необхідних заходів щодо запобігання корупційним проявам, а також забезпечити ефективну взаємодію з правоохоронними органами щодо профілактики випадків колабораціонізму серед працівників терорганів та підрозділів ДМС України.