Локальними кроками до національної цифрової трансформації: заступник Голови ДМС України Двойленко…

Локальними кроками до національної цифрової трансформації: заступник Голови ДМС України Двойленко взяв участь у Форумі цифрових громад-2023

Локальними кроками до національної цифрової трансформації: заступник Голови ДМС України Двойленко взяв участь у Форумі цифрових громад-2023

«Свій до свого по СВОЇ!»: протягом двох днів у Львові на Форумі цифрових громад-2023 запрошені спікери обговорювали набутки та виклики цифрової трансформації регіонів України під час повномасштабної війни з рф.

Заступник Голови Державної міграційної служби України Іван Двойленко розповів присутнім про необхідні кроки для запровадження послуг з паспортизації у Центрах надання адміністративних послуг. Він наголосив, що оскільки функції ДМС частково розповсюджуються і на ЦНАПи, то працівникам варто знати правильний алгоритм дій для оформлення документів засобами ЄДДР.

Крім цього, у межах панельної дискусії «Цифровізація в умовах війни» учасники Форуму обговорили е-інструменти як спосіб комунікації з громадянами в умовах воєнного стану. Гостям презентували цифрові простори для ВПО, а також обмінялися досвідом впровадження е-послуг і сервісів у громадах.

Зазначимо, Форум цифрових громад-2023 відбувся в межах швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Участь у ньому взяли 105 представників цільових громад Вінницької, Волинської, Одеської, Чернігівської, Дніпропетровської та Луганської областей.