УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Україна - ЄС: Голова ДМС Науменко зустрілася із делегацією Міжнародного центру з розвитку міграційної…

Україна - ЄС: Голова ДМС Науменко зустрілася із делегацією Міжнародного центру з розвитку міграційної політики

Україна - ЄС: Голова ДМС Науменко зустрілася із делегацією Міжнародного центру з розвитку міграційної політики

25 травня 2023 року Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко провела зустріч із делегацією Міжнародного центру з розвитку міграційної політики, який є багаторічним партнером ДМС.

Сторони обговорили поточний стан реалізації спільних проєктів, визначили пріоритети для подальших дій.

Під час зустрічі Наталія Науменко окреслила першочергові напрями роботи Міграційної служби в умовах воєнного стану та після завершення війни в Україні.

Зокрема, вона зазначила, що для міграційної служби головним є забезпечення стійкого зв’язку громадян, які вимушено виїхали за кордон, з Україною, шляхом надання широкого спектра адміністративних послуг та налагодження взаєморозуміння між українцями та державними інституціями приймаючих країн.

«Створення нової моделі Міграційної служби шляхом реформування її у потужний аналітичний центр міграційних процесів та ризиків, дозволить перевести на якісно новий рівень управління міграцією та надання послуг громадянам. Відновлення роботи Міграційної служби на деокупованих територіях, надання послуг внутрішньопереміщеним особам та ресоціалізація громадян з-поміж військовослужбовців - є найвищим соціальним обов’язком Служби та моральною відповідальністю її керівництва», - заявила Науменко.

За її словами євроінтеграційний рух України поставив перед ДМС велике домашнє завдання з наближення законодавства країни в міграційній сфері до acquis ЄС, якісне виконання якого сприятиме процесу набуття нашою державою повноправного членства в ЄС.

Своєю чергою представники МЦРМП відзначили значні успіхи ДМС у реалізації визначених завдань, висловили всебічну підтримку в продовженні плідної співпраці в міграційній сфері та готовність надавати допомогу в наближенні України до членства в ЄС, зокрема в частині міграційної сфери.