У ДМС України відбулася чергова комунікаційна платформа для обговорення проблемних питань отримання…

У ДМС України відбулася чергова комунікаційна платформа для обговорення проблемних питань отримання ВПО паспортних документів

У ДМС України відбулася чергова комунікаційна платформа для обговорення проблемних питань отримання ВПО паспортних документів

У п’ятницю, 30 червня, відбулася чергова комунікаційна платформа, яка проводилася ДМС України для налагодження діалогу з представниками міжнародних, громадських та правозахисних організацій з міграційних питань.

У зустрічі взяли участь перший заступник Голови ДМС Ірина Ковалевська, директор Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації ДМС Марія Гарник, а також акредитовані учасники платформи.

Модератором зустрічі виступила Олена Луньова, адвокаційна менеджерка Центру прав людини «ZMINA».

Учасники комунікаційної платформи обговорили чутливі питання відновлення паспортів внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Перший заступник Голови ДМС Ірина Ковалевська зауважила, що комунікація з громадськістю і надання консультацій саме фахівцями ДМС, які працюють з ВПО, - буде більш практичною, тому що деколи громадські організації неправильно розуміють або трактують ті чи інші норми законодавства. Тому і ДМС, і громадські організації, адвокати та всі інші, хто долучені до комунікації й роботи з ВПО, мають розуміти, як правильно застосовувати ті чи інші норми, щоб доступно пояснити людям, як саме діяти для отримання тієї чи іншої послуги.

Дякуємо всім учасникам зустрічі за конструктивне обговорення та пропозиції!