У ДМС відбулася зустріч керівництва із представниками МВС Республіки Молдова: обговорили актуальні…

У ДМС відбулася зустріч керівництва із представниками МВС Республіки Молдова: обговорили актуальні питання у міграційній сфері

У ДМС відбулася зустріч керівництва із представниками МВС Республіки Молдова: обговорили актуальні питання у міграційній сфері

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко зустрілася із делегацією Міністерства внутрішніх справ, зокрема - з представниками Генерального Інспекторату з міграції Республіки Молдова.

Зустріч відбулася у вигляді кількох сесій. Під час плідного спілкування учасники обговорили актуальні питання у міграційній сфері.

Зокрема, підняли тему щодо перебування громадян України на території Республіки Молдова та їх легалізацію там, а саме: право на проживання, міжнародний та тимчасовий захист, становище та проблеми.

Не оминули увагою й нові виклики та загрози у міграційній сфері, які пов’язані з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Обговорили й питання ідентифікації українців на території Молдови, можливі підходи для їх оперативного вирішення в межах компетенції ДМС, паспортизацію та верифікацію документів.

Разом з тим, сторони поділилися думками щодо співробітництва з Агентствами ООН у сфері міграції, їх ролі, впливу та ефективності в міграційній політиці обох країн.

У підсумку учасники зустрічі підтримали взаємну зацікавленість в поглибленні двосторонньої взаємодії для подолання усіх викликів, спричинених війною в Україні, у сфері безпеки, міграції тощо.