Україна підписала з Латвійською Республікою Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та…

Україна підписала з Латвійською Республікою Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб

Україна підписала з Латвійською Республікою Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб

28 листопада під час візиту делегації Прикордонної охорони Латвії до Києва відбулося підписання Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Підписанням цього міжнародного договору, Державна міграційна служба, як центральний компетентний орган України у сфері міграції, успішно завершує розпочатий у 2016 році переговорний процес із Латвійською Республікою, що посилить ефективне міжнародне співробітництво у сфері реадмісії осіб.

Разом з тим, реалізація протоколу сприятиме формуванню позитивного іміджу України перед ЄС, оскільки підкреслить розвиток партнерських відносин між Україною та Латвійською Республікою, а також покращить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації й безпечного та організованого повернення осіб, які не дотримуються правил в’їзду, виїзду та перебування на території України або Латвії.

Крім того, у рамках зустрічі Голова Державної прикордонної охорони Латвійської Республіки Гунтіс Пуятс та Голова ДМС Наталія Науменко обговорили питання, що становлять взаємний інтерес двох країн, зокрема пов’язані з перебуванням українських громадян у Латвії та можливі напрями міжвідомчої співпраці.

У підсумку учасники зустрічі підтримали взаємну зацікавленість в поглибленні двосторонньої взаємодії для подолання усіх викликів, спричинених війною в Україні, у сфері безпеки, міграції тощо.