Спеціаліст Відділу захисту інформації ДМС України взяв участь у міжнародному тренінгу з кібербезпеки…

Спеціаліст Відділу захисту інформації ДМС України взяв участь у міжнародному тренінгу з кібербезпеки у Польщі

Спеціаліст Відділу захисту інформації ДМС України взяв участь у міжнародному тренінгу з кібербезпеки у Польщі

Протягом минулого тижня працівники підрозділів системи МВС взяли участь у міжнародному тренінгу з кібербезпеки, який проходив у Польщі та був організований Управлінням комунікації та інформаційних технологій Головного управління поліції в місті Щитно та керівництвом Академії поліції у рамках посилення співпраці з Україною.

Серед українських спеціалістів із МВС, Нацгвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби, Національної поліції, польських колег та представників Федерального бюро розслідувань (ФБР) Посольства США у Варшаві, Державну міграційну службу представив спеціаліст Відділу захисту інформації Департаменту інформатизації, телекомунікацій та захисту інформації Олександр Карапота.

Під час навчання представники компанії CISCO, WB Electronics, Netformers, MCX і Comcert організували симуляційні ігри «Cyber Fortress», де були змодельовані ситуації, пов'язані із кіберзахистом. 

За результатами тренінгу учасники розширили свої знання у сфері «OSINT» (розвідка відкритих джерел), захисту ІКТ-систем та загроз зовнішнього втручання.

Варто зазначити, що це перші сумісні навчання такого типу, які орієнтовані переважно на захист об'єктів критичної інфраструктури та були спрямовані на підвищення професійної кваліфікації спеціалістів із безпеки. Провідні українські спеціалісти із кіберзахисту отримали чудову можливість налагодити робочі контакти та обмінятися досвідом із колегами з Польщі.