«Паспортний сервіс» розпочинає роботу в ще одному місті Німеччини

«Паспортний сервіс» розпочинає роботу в ще одному місті Німеччини

«Паспортний сервіс» розпочинає роботу в ще одному місті Німеччини

Після початку повномасштабних воєнних дій в Україні за даними УВКБ ООН понад 1 мільйон українців виїхали до Німеччини. Зокрема, у місті Мюнхен знайшли прихисток понад 60 тисяч українців, які потребують дійсних паспортних документів для створення сприятливих умов життя за кордоном.

Тож Державна міграційна служба України у співпраці з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством закордонних справ України запроваджує роботу мобільних програмно-технічних комплексів ДП «Документ» у місті Мюнхен.

Наразі обслуговування громадян здійснюється за допомогою 6 мобільних програмно-технічних комплексів - білих мікроавтобусів із символікою «Паспортного сервісу», які можуть прийняти до 200 громадян протягом робочого дня. 

Мобільні комплекси знаходяться за адресою: Dachauer Str. 122, 80637 München

Графік роботи: понеділок - субота, з 9:00 до 18:00.

Послуги, які громадяни України можуть отримати у місті Мюнхен:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки;
  • обмін та відновлення посвідчення водія.

На період тестування систем надання послуг здійснюється у порядку живої черги, яка контролюється представниками ДП «Документ». Електронна черга буде запроваджена протягом першого тижня роботи.

Отримати безкоштовну консультацію щодо роботи комплексів у Мюнхені можна на офіційному сайті та сторінках у соцмережах:

ДМС і надалі розширюватиме географію роботи ДП «Документ» в інших країнах світу.  Нагадаємо, що наразі за кордоном працюють уже 13 центрів «Паспортний сервіс», у яких за майже два роки надано понад 870 тисяч адмінпослуг.

Окрім Мюнхена (Німеччина) вони доступні у Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина), Мілані (Італія) та Стамбулі (Туреччина).