У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Таджикистан в Україні

У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Таджикистан в Україні

У ДМС відбулася зустріч із Послом Республіки Таджикистан в Україні

Сьогодні, 18 січня, представники апарату ДМС за участю Голови міграційної служби Максима Соколюка та першого заступника Голови ДМС Наталії Науменко провели робочу зустріч із представниками Посольства Республіки Таджикистан в Україні і Республіки Молдова на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Файзулло Холбобоєвим.

Учасники зустрічі обговорили чимало робочих питань, які стосуються міграційної діяльності обох країн, серед яких – проблемні питання щодо перебування громадян Республіки Таджикистан на території України, їх реєстрації та отримання статусу біженця.

У ході спілкування Максим Соколюк зазначив, що віднедавна ДМС оформляє для іноземців та осіб без громадянства посвідки на проживання в Україні з безконтактним електронним носієм, а також нагадав, що клопотання для отримання цих документів вказаним категоріям осіб необхідно подавати особисто і не порушуючи визначені законодавством строки. Крім того, іноземній делегації було продемонстровано зразки біометричних документів, які видаються ДМС громадянам України та іноземцям.

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю та обмін досвідом між компетентними органами обох країн з питань, що стосуються міграційної сфери, особливо – щодо зміцнення договірно-правової бази між Україною та Республікою Таджикистан.