Прикордонники вилучили визнаний недійсним паспорт громадянина України

Прикордонники вилучили визнаний недійсним паспорт громадянина України

Прикордонники вилучили визнаний недійсним паспорт громадянина України

13 лютого 2019 року Державною прикордонною службою України було припинено спробу перетину кордону України іноземцем за недійсними документами, при цьому недійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами.

У 2018 році Управлінням міграційної служби у Волинській області було отримано інформацію від СБУ, проведено перевірку та встановлено факт набуття громадянства України із порушенням законодавства громадянином РФ – діячем однієї з релігійних організацій, яку ЗМІ пов’язують зі спецслужбами країни-агресора. Зокрема, встановлено, що особою під час подання документів для набуття громадянства України надано неправдиві відомості стосовно наявних громадянств.

За результатами перевірки, проведеної на підставі листа СБУ, у червні 2018 року було скасовано як рішення про реєстрацію громадянином України вказаної особи, так і рішення про видачу паспортів громадянина України. При цьому, відповідно до законодавства України, паспорти громадянина України (внутрішній та закордонний) зазначеної особи було визнано недійсними та внесено до відповідної бази даних ДМС.