На шляху до підвищення рівня управління міграцією

На шляху до підвищення рівня управління міграцією

На шляху до підвищення рівня управління міграцією

Сьогодні, 13 березня, Голова ДМС Максим Соколюк та інші представники Міграційної служби взяли участь у Міжвідомчій зустрічі високого рівня з узгодження та затвердження Профілю індикаторів управління міграцією. Захід було організовано Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, на чолі з його Головою доктором Томасом Лотаром Вайсом.

Зазначений Профіль складається з індикаторів (більш як 90), що описують процеси в міграційній та інших, пов’язаних з міграцією, сферах діяльності, зокрема і в таких актуальних для України сферах як внутрішня і трудова міграція.

Індикатори Профілю розроблено МОМ у співпраці з авторитетним міжнародним аналітичним виданням «The Economist» і є стандартними для усіх країн, які приєднуються до процесу складання Профіля. Наразі Профіль індикаторів управління міграцією складається у багатьох країнах світу, у тому числі в Німеччині, Швеції, Бразилії.

Профіль не надає оцінку рівню управління міграцією в країні і не визначає рейтинги, але МОМ на своєму веб-порталі узагальнює інформацію з таких Профілів (зараз є інформація по 28 країнах світу) для того, щоб країни-учасники процесу могли порівняти свій рівень управління міграцією з іншими країнами світу.

Максим Соколюк заявив, що Державна міграційна служба України готова взяти на себе функцію із запровадження Профілю в Україні та здійснювати його періодичне оновлення.

Голова Представництва МОМ в Україні пан доктор Томас Вайс виразив вдячність ДМС за таку позицію і запевнив у готовності МОМ всіляко сприяти в процесах оновлення індикаторів Профілю на експертному та організаційному рівнях.

Запровадження Профілю індикаторів управління міграцією в Україні дозволить не лише поліпшити рівень знань про міграцію та розуміння її процесів, а й дозволить державним органам влади підвищити рівень формування стратегічних документів із урахуванням актуального міжнародного досвіду в сфері міграції.