Представники ДМС взяли участь у Конференції високого рівня УВКБ ООН

Представники ДМС взяли участь у Конференції високого рівня УВКБ ООН

Представники ДМС взяли участь у Конференції високого рівня УВКБ ООН

Делегація Державної міграційної служби України на чолі із першим заступником Голови ДМС Наталією Науменко взяла участь у Конференції високого рівня в рамках проекту УВКБ ООН «Ініціатива підвищення якості системи надання притулку в країнах Східної Європи та Південного Кавказу», що відбулася 13 березня 2019 року в м. Женева, що у Швейцарській Конфедерації.

Конференцію було проведено з метою здійснення оцінки досягнутого прогресу в рамках проекту «Ініціатива підвищення якості системи надання притулку в країнах Східної Європи та Південного Кавказу» та визначення подальших шляхів зміцнення системи надання притулку та захисту біженців на національному та регіональному рівнях.

Під час свого виступу Наталія Науменко поінформувала учасників Конференції про заходи, які вживаються у даному контексті Урядом України. Зокрема, вона зазначила, що наразі існуюча система надання притулку в Україні відповідає основним вимогами світової спільноти, враховуючи при цьому існуючі потреби із забезпечення національної безпеки України та загрози їй на сучасному етапі розвитку української держави.

Загалом, учасники заходу позитивно відзначили здобутки та досягнення в рамках проекту УВКБ ООН «Ініціатива підвищення якості системи надання притулку в країнах Східної Європи та Південного Кавказу» та домовилися спільно розвивати міжнародні системи притулку.