УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Працівники ДМС отримали нові знання, необхідні для оформлення документів іноземцям та особам без…

Працівники ДМС отримали нові знання, необхідні для оформлення документів іноземцям та особам без громадянства

Працівники ДМС отримали нові знання, необхідні для оформлення документів іноземцям та особам без громадянства

21 березня у Києві в рамках проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS), що фінансується ЄС та імлементується МОМ, відбувся тренінг для завідувачів секторів територіальних органів ДМС, які займаються централізованим оформленням документів для іноземців та осіб без громадянства. Навчання для колег провели заступник директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС Ольга Валетенко та розробники модернізованої версії підсистеми «Облік іноземців та біженців» Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами.

Учасники тренінгу мали змогу ознайомитися з новими можливостями підсистеми «Облік іноземців та біженців», модернізованої у рамках проекту IMMIS, та отримали знання, необхідні для забезпечення прийому заяв від іноземців та осіб без громадянства. Зокрема, йшлося про продовження строку перебування та надання дозволу на імміграцію засобами вказаної підсистеми, яке планується запровадити з 2 квітня 2019 року.

Прийом заяв про продовження строку перебування та надання дозволу на імміграцію із застосуванням інформаційної системи надасть можливість іноземцям та особам без громадянства у подальшому відслідкувати стан розгляду їх заяв за допомогою електронних сервісів ДМС.

- Такі нововведення є одним із послідовних кроків, які здійснює міграційна служба для забезпечення ефективного контролю за видачею документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус з метою запобігання їх підробленню або незаконному використанню, – зазначила Ольга Валетенко.

Зазначимо, що проект «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS) реалізується з грудня 2016 року. Він має на меті наближення України до європейських та міжнародних стандартів і найкращих практик у сфері управління міграцією та надання притулку шляхом зміцнення технічного і інституційного потенціалу, а також підвищення ефективності органів державної влади, задіяних в управлінні міграційними процесами.