ДМС удосконалює роботу з питань протидії незаконній міграції

ДМС удосконалює роботу з питань протидії незаконній міграції

ДМС удосконалює роботу з питань протидії незаконній міграції

21 березня за участю першого заступника Голови ДМС Наталії Науменко відбулось перше в 2019 році засідання аналітичного контактного центру з питань протидії незаконній міграції, створеного в рамках лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

- Державна міграційна служба України розпочинає роботу з удосконалення формату роботи Центру, який має стати дієвою платформою з напрацювання змін міграційного законодавства. Він повинен об’єднати не тільки експертів профільних відомств, а й представників провідних наукових інститутів та громадських організацій у дискусії щодо проблем в міграційній сфері та пошуку шляхів їх вирішення, – наголосила Наталія Науменко.

Під час засідання експерти обговорили питання, які на сьогодні є викликами для органів влади під час проведення профілактичних заходів з протидії незаконній міграції, зокрема – виконання рішень про примусове повернення та примусове видворення, припинення діяльності злочинних етнічних угрупувань, зловживання нормами міграційного законодавства тощо.

Обговорили учасники засідання і особливо гострі проблемні питання, серед яких – врегулювання припинення діяльності недоброчесних волонтерських організацій, які займаються виключно легалізацією в Україні іноземних громадян з країн міграційного ризику, а також розроблення ефективного інструменту захисту громадянок України від фіктивних шлюбів з іноземцями та «подвійних» шлюбів.

За результатами зустрічі експерти визначили актуальні для сьогодення ризики в міграційній сфері та напрацювали план роботи з їх врегулювання.