УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Делегація Державної міграційної служби України ознайомилася із роботою міграційних органів Сполучених…

Делегація Державної міграційної служби України ознайомилася із роботою міграційних органів Сполучених Штатів Америки

Делегація Державної міграційної служби України ознайомилася із роботою міграційних органів Сполучених Штатів Америки

03-12 квітня 2019 року делегація Державної міграційної служби України на чолі із Головою ДМС Максимом Соколюком перебувала у Сполучених Штатах Америки із робочим візитом у рамках професійної програми обміну «Найкращі практики США щодо надання послуг у сфері міграції та громадянства».

Як повідомлялося раніше метою заходу стало ознайомлення із сучасними та безпечними процесами, які застосовуються в США для прийняття рішень у сфері міграції та громадянства.

Працівники ДМС ознайомилися із досвідом США в питаннях управління міграційними процесами, функціонування системи біометричних документів, що підтверджують особу, використання біометричних даних у міграційних процесах, роботою американських державних установ із біженцями, нелегальними мігрантами та іншими категоріями мігрантів, сучасними підходами та практиками захисту персональних даних в інформаційних системах.

Американська сторона безпосередньо на місці ознайомила українську делегацію із процесами подання заявок на отримання закордонного паспорта громадянина США, перевірки інформації щодо особи та виготовлення документу. Відбулися зустрічі із представниками Національного інституту стандартів і технологій для обговорення досліджень, пов'язаних з біометрією, Бюро консульських справ, Інституту міграційної політики, Ради міста Детройт та іншими установами, а також делегація ДМС ознайомилася із безпосереднім досвідом поліції місцевого рівня під час роботи із виявленими мігрантами, зокрема тими, хто знаходиться на території США із порушенням американського міграційного законодавства, використанням при цьому біометричних даних, різних засобів та систем ідентифікації особи тощо.

Також відбулася зустріч із Послом України в Сполучених Штатах Америки Валерієм Чалим та українськими дипломатами. Зустріч була присвячена питанням та перспективам взаємодії у міграційній сфері між обома країнами, а також співпраці Посольства України в США та ДМС України в межах компетенції.