Онлайн-сервіс ДМС з перевірки стану оформлення біометричних документів поповнився новими статусами

Онлайн-сервіс ДМС з перевірки стану оформлення біометричних документів поповнився новими статусами

Електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів» на офіційному веб-сайті ДМС працює близько двох років. За цей час сотні тисяч відвідувачів змогли в режимі онлайн дізнатися про стан оформлення паспорта громадянина України (ID-картки), паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а з березня 2019 року – і біометричної посвідки на тимчасове або постійне проживання.

Загалом, інформація на сервісі відображала певний етап оформлення документа і до сьогодні завершувалася статусом «Документ доставлено до підрозділу Міграційної служби /дата/». Однак, у зв’язку з тим, що дедалі більше громадян звертаються для оформлення ID-картки та закордонного паспорта до Центрів надання адміністративних послуг або центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс», виникла потреба у формуванні додаткових статусів оформлення вказаних документів.

Відтак, для більш комфортного користування сервісом, на офіційному веб-сайті Міграційної служби відображатимуться кілька нових статусів.

Зокрема, статус про можливість отримати уже готовий документ отримуватимуть усі заявники – і ті, хто звернувся до підрозділу ДМС, і відвідувачі ЦНАП або центрів обслуговування «Паспортний сервіс».

Ще один новий статус буде означати, що у процесі персоналізації документа було виявлено технічні помилки (неякісне фото, оцифровка відбитків пальців тощо), тому громадянину необхідно звернутися за місцем подачі документів.

Відповідні зміни також було внесено у роботу чат-ботів Міграційної служби у популярних месенджерах Viber та Telegram, з допомогою яких громадяни мають можливість отримати консультацію з оформлення біометричних документів та скористатися офіційними електронними сервісами ДМС в інтерактивному режимі.

Важливо, що запровадження нових статусів виготовлення документів стало можливим завдяки тісній співпраці фахівців Міграційної служби, ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» та ДП «Документ», вдосконаленню технологічних процесів та чіткій роботі працівників, залучених до процесу надання адміністративних послуг.