У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

У ДМС відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН в Україні

19 липня відбулася зустріч Голови Державної міграційної служби Максима Соколюка із Представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні паном Пабло Матеу. У зустрічі також взяли участь представники Представництва УВКБ ООН та апарату ДМС.

Під час зустрічі сторони обговорили напрями співробітництва в рамках Глобального Форуму з питань біженців, найближче засідання якого відбудеться в грудні 2019 року в м. Женева, Швейцарська Конфедерація.

Насамперед, увагу приділили питанням перебування в Україні осіб зі статусом додаткового захисту, а також політиці інтеграції шукачів захисту в Україні.

Представники ДМС зазначили, що роблять і уже зробили чимало кроків у процесі сприяння інтеграції біженців в українське суспільство, при цьому робота триває і вже опрацьовуються можливі зміни до українського законодавства, яке стосується біженців та шукачів захисту. Однак цей процес є тривалим та потребує вивчення досвіду інших країн з порушених питань, а також сприяння з боку УВКБ ООН та інших міжнародних інституцій.

У подальшому сторони домовилися продовжити співпрацю над подальшим удосконаленням законодавства України та практики його застосування з питань, що стосуються цієї категорії іноземців.