У ДМС відбулася зустріч із Генеральним Консулом Посольства США в Україні

У ДМС відбулася зустріч із Генеральним Консулом Посольства США в Україні

У ДМС відбулася зустріч із Генеральним Консулом Посольства США в Україні

5 вересня працівники Міграційної служби на чолі з Головою ДМС Максимом Соколюком зустрілися із представниками Посольства США в Україні на чолі із Генеральним Консулом Посольства США паном Джоном Баллардом.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом документування біометричними паспортами в Україні та США, а також обговорили питання щодо технології виявлення підроблених документів, зокрема мова йшла про обмін інформацією між різними органами з метою уникнення підробки біометричних документів, тощо.

Сторони підтвердили високий рівень взаємодії з питань виявлення підробок, безпечної та належної ідентифікації громадян та іноземців.

Крім того, Максим Соколюк поділився з іноземними гостями досягненнями та нововведеннями ДМС щодо особливостей виготовлення біометричних документів. Водночас, Голова наголосив на тому, що в Україні забезпечується тісна взаємодія з правоохоронними органами та запроваджено автоматичні системи AFIS і FRS.

Також представники ДМС вкотре підтвердили важливість взаємодії з міграційних питань, обмін досвідом, взаємні ознайомчі візити, як, наприклад, візит делегації ДМС до США в квітні поточного року, що значно сприяють поглибленню існуючих контактів.

У подальшому сторони домовилися продовжити двосторонню співпрацю в міграційній сфері між країнами.